Одржан X научни скуп са међународним учешћем ”НАУКА И НАСТАВА ДАНАС”

Новембар. 01. 2019 Категорија: Академске
 Одржан X научни скуп са међународним учешћем ”НАУКА И НАСТАВА ДАНАС”

Педагошки факултет у Бијељини организовао је данас X научни скуп са међународним учешћем "Наука и настава данас" на којем ће бити представљено 60 научних радова.

"Стављамо Педагошки факултет у фокус и ми треба да будемо носиоци науке и струке у области педагогије, предшколског образовања и образовања учитеља и наставника, да и оваквим скуповима правимо неке помаке и смјернице у овим областима", рекао је декан Педагошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Далибор Стевић.

Он је навео да је јубиларни научни скуп окупио стручњаке са факултета у Србији, Републици Српској и БиХ, представнике предшколских установа, основних школа и других институција и организација које се баве сродним активностима, а новина је учешће представника два факултета који се баве тематиком развоја дјеце са посебним потребама.

"Улога наше високошколске установе која се бави школовањем васпитача, учитеља и наставника је и да правимо корекције и поздрављамо сваку иницијативу и хтијење да се нешто мијења и унапређује, али и да будемо опрезни и пратимо стварне потребе у нашем друштву", истакао је Стевић.

Декан Педагошког факултета је похвалио сарадњу са ресорним министарствима у Републици Српској у овој области, истичући да се уваже смјернице струке.

"Kао што је развој дјетета различит, тако свако вријеме носи неке своје изазове и тако и ми треба да реагујемо као друштво", оцијенио је Стевић и најавио да ће и закључци са научног скупа бити смјерница за будуће дјеловање у овој области.

Након свечаног отварања научног скупа и пленарног излагања рад ће бити организован у седам секција по областима, музике и спорта, педагогије и психологије, предшколског образовања и разредне наставе.

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!