Пројекат „Знаменити учитељи Семберије“

Јун. 15. 2017 Категорија: Академске
Пројекат „Знаменити учитељи Семберије“

Данас је на Педагошком факултету у Бијељини реализован пројекат „Знаменити учитељи Семберије“ у оквиру манифестације Дани Васе Пелагића.

Педагошки факултет у Бијељини покренуо је окупљање педагошких радника Републике Српске и Републике Србије у оквиру манифестације под називом: Дани Васе Пелагића. Тема Првог сусрета темељи се на упознавању педагошких мисли и идеја првих педагога-учитеља који су рођени у Босни и Херцеговини а чији се утицај раширио на просторе читавог Балкана. 
Оваквим активностима Педагошки факултет у Бијељини је препознат као важан чинилац у очувању и његовању традиције српске педагошке мисли. Важност ове манифестације и пројекта Педагошког факултета прeпознало је и Министарство културе и информисања Републике Србије које је и главни покровитељ и суфинансијер активности у вези са пројектом, чиме је он сврстан у категорију пројката међународног значаја. Пројекат су организовали професори нашег факултета: декан проф. др. Далибор Стевић, координатор проф. др Владо Сименуновић, проф. др Вељко Брборић, доц. др Сања Милић, доц. др Милена Ивановић, доц. др Татјана Думитрашковић, мр Сузана Бунчић, те мастери Маја Пердан Илић и Горан Ћеклић.

фото албум

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!