ПОЧАСНО ЗВАЊЕ PROFESSOR EMERITUS ДОДЈЕЉЕНО ДР МИЛЕНКУ ЋУРЧИЋУ

October. 30. 2020 Категорија: Академске
ПОЧАСНО ЗВАЊЕ PROFESSOR EMERITUS ДОДЈЕЉЕНО ДР МИЛЕНКУ ЋУРЧИЋУ

СЕНАТ УНИВЕРЗИТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈАВУ НА СЈЕДНИЦИ ОДРЖАНОЈ 29. ОКТОБРА 2020. ГОДИНЕ, ЈЕДНОГЛАСНО ЈЕ ОДЛУЧИО, ДА СЕ ПОЧАСНО ЗВАЊЕ PROFESSOR EMERITUS ДОДИЈЕЛИ ПЕНЗИОНИСАНОМ РЕДОВНОМ ПРОФЕСОРУ ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА БИЈЕЉИНА ДР МИЛЕНКУ ЋУРЧИЋУ, ИСТАКНУТОМ НАУЧНОМ РАДНИКУ, ВРСНОМ ПРОФЕСОРУ БИОЛОГИЈЕ И СРОДНИХ ЈОЈ ДИСЦИПЛИНА, НАУЧНИКУ КОЈИ ЈЕ ПРОНАШАО, УРЕДИО И ПРЕДСТАВИО ПРИРОДНО СТАНИШТЕ „ГРОМИЖЕЉ“ У ВЕЛИНОМ СЕЛУ, КОД БИЈЕЉИНЕ, А КОЈЕ ЈЕ ЗАШТИТИЛА ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

Иза професора Ћурчића је блистава наставно-научна и научно-истраживачка каријерa. Пуне четири деценије је универзитетски професор, гдjе је прошао нивое академског напредовања од асистента до редовног професора. У Тузли је запамћен, као млад, изузетан гимназијски професор, који се убрзо „отиснуо“ у универзитетске воде. Један је од оснивача, прије више од четврт вијека, Учитељског факултета у Бијељини, који је дио Универзитета у Источном Сарајеву.

Професор Ћурчић истиче да је срећан и задовољан због саме чињенице да је највише академско тијело Универзитета, једногласно додијелило ово престижно звање, и додаје да звање professor emeritus говори све, јер се додељује само истакнутим редовним професорима на Универзитету, који су својим научно истраживачким радом дали велики допринос у раду са студентима и који су стекли међународну научну репутацију.  „Ово је признање и за моје дивне професоре са Биолошког факултета у Београду, од којих сам стечена знања преносио на бројне генерације мојих студената, са којима се, с разлогом,  поносим, јер су и њихови успјеси, на неки начин, дио мене. Ту је наравно, и пуна подршка коју сам имао од мојих дивних родитеља и касније, од моје најуже породице“.

У студентским анкетама студенти су му увијек давали највишу оцјену, што је још једна потврда истинске љубави према раду са студентима. Професор Ћурчић наставља да ради са будућим мастерима и докторима наука на Педагошком факултету у Бијељини. Прве честитке, послије колега са Педагошког факултета, студената и породице, професор Ћурчић је добио од Српске краљевске академије научника и умjетника, чији је добитник највиших признања за допринос науци.

 Педагошки факултет у Бијељини овим путем жели изразити задовољство што је приједлог Наставно научног вијећа Педагошког факултета да се  проф. др Миленку Ћурчићу додијели звање professor emeritus, једногласно подржан од стране свих чланова Сената Универзитета у Источном Сарајеву.

Professoru emeritusu Миленку Ћурчићу честитамо и желимо још много година успјешне сарадње.

 

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!