„Чудесни шапат Светог Саве“

Фебруар. 01. 2021 Категорија: Академске
„Чудесни шапат Светог Саве“

Ученици из наставних места Љубљанa, Крања и Новог Места у Словенији, заједно са својим вршњацима, ученицима ОШ „Меша Селимовић“ из Бијељине (Република Српска), обележили су школску славу Светог Саву онлајн приредбом под називом „Чудесни шапат Светог Саве“.

На самом почетку приредбе ученицима се поздравном поруком обратио ђакон СПЦ у Бијељини Миленко Крајишник истичући важност неговања духовности кроз лик и дело Светог Саве.

Учитељи: Невена Ступар, Српска допунска школа у Словениjи, Бранислав и Маријана Милановић ОШ „Меша Селимовић" Бијељина.

У другом делу онлајн приредбе под називом „Чудесни шапат Светог Саве“, ученици из Крања, Новог Места и Љубљане пратили су обележавање школске славе на Педагошком факултету у Бијељини, Универзитета у Источном Сарајеву и на тај начин открили како се обележава Савиндан на факултетима.

Након церемоније ломљења славског колача ученицима су се обратили градоначелник града Бијељина, господин Љубиша Петровић, Ректор универзитета у Источном Сарајеву Проф. др Милан Кулић и Декан Педагошког факултета у Бијељини Проф. др Далибор Стевић говорећи са надахнућем о животу и делу нашег првог архиепископа и просветитеља, Светог Саве.

прочитајте више

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!