Спортске легенде на Педагошком факултету у Бијељини

Мај. 13. 2023 Категорија: Академске
Спортске легенде на Педагошком факултету у Бијељини

У оквиру културно-спортског догађаја „Бијељини на дар“, на Педагошком факултету у Бијељини данас је одржана трибина под називом „Спорт спаја“ на којој је било ријечи о спорту и његовом значају за социјализацију и развој свијести код дјеце и омладине. Гости на трибини су били бројни врхунски спортисти из Србије.

Савјетник градоначелника Бијељине, Радиша Петровић, рекао је да је данашње дружење било прилика да млади „из прве руке“ чују неке добре, квалитетне приче, о томе како се постаје прави шампион, што у потпуности одговара идеји „Да спорту, да здравом животу, не улици и лошим стварима“ коју пропагирамо у нашој заједници.

Он је нагласио да ће Градска управа наставити са организацијом догађаја овог типа, како би то утицало на младе да се опредијеле за бављење спортом и здрав начин живота.

Предсједник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек, истакао је да су раније вођени преговори чији закључак је постојање спремности Бијељине да оствари спортску сарадњу са Србијом.

Некадашњи рукометаш и селектор првог тима Србије, Веселин Вуковић, говоривши о значају трибина попут данашње за младе нараштаје, истакао је да треба имати на уму важност упознавања дјеце са некадашњим великанима спорта – како играчима, тако и тренерима и селекторима.

– Наша је обавеза да покушамо да им пренесемо наша искуства како доћи до великих и важних спортских резултата и награда – рекао је Вуковић и додао да радује чињеница да су млади заиста спремни да се активно баве спортом.

Декан Педагошког факултета и један од иницијатора идеје да Kрос РТС-а дође у наш град, Далибор Стевић, изразио је посебно задовољство због овогодишњег одржавања манифестације „Бијељини на дар“ као сегмента РТС-овог догађаја који је први пут прешао формалне границе Србије.

– Атлетском трком, данас се завршава једна, за наш град, веома значајна манифестација, а гостовање српских спортских легенди на нашем факултету представља посебну част и само је употпунило поменути догађај – истакао је Стевић.

Један од организатора манифестације „Бијељини на дар“ и директор и оснивач Kроса РТС-а, Стеван Kовачевић, рекао је да је поносан на чињеницу да је Kрос прешао границу Србије, на организацију цјелокупног догађаја у Бијељини, на трку на Старом аеродрому и нагласио да је ово тек почетак једне изузетно важне спортске приче и сарадње са ове стране Дрине.

Захваливши градоначелнику Љубиши Петровићу и његовим сарадницима, Kовачевић је рекао да је сигуран да ће сљедеће године такмичења бити још масовнија, а програм још богатији.

Прилоге можете погледати овде

https://youtu.be/DUmeaBh0QnA

https://youtu.be/8XtzX14BWqo

Извор: desavanjaubijeljini.com

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!