На Педагошком факултету промоција нових програма цјеложивотног учења туристички аниматор и туристички пратилац

Фебруар. 07. 2024 Категорија: Академске
На Педагошком факултету промоција нових програма цјеложивотног учења туристички аниматор и туристички пратилац

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је да Српска има све боље резултате у броју долазака и ноћења туриста и да је за ову област врло значајна едукација кадра у туризму.

"Специфичне предности Републике Српске су нетакнута природа, добри домаћини и одлична гастрономска понуда, све то треба да заокружимо са добром, едукованом радном снагом у туризму, да представе најбоље што Српска има", рекао је Шулић новинарима у Бијељини.

Он је навео да расте број долазака страних туриста у Републику Српску и да је прошла година завршена са 57 одсто долазака страних гостију, колико су учествовали у броју ноћења.

"Да би задржали туристе и повећали број долазака у Републику Српску потребно је да едукујемо кадар", истакао је Шулић који је на Педагошком факултету присуствовао промоцији нових програма цјеложивотног учења туристички аниматор и туристички пратилац. Он је навео да ресорно министарство ради на мјерама за смањивање сиве зоне у области агенцијског туризма, уређењу централног информационог система и измјенама у закону о боравишној таксим, као и смањењу сиве зоне у области нерегистрованих станова који се издају на дан, или кућа за одмор.

“У посљедњих годину дана, организујемо кампове у природи са дјецом и, на тај начин, ушли  смо у ту проблематику и видјели да имамо простор да допринесемо, на неки начин, образовању одређених категорија у туризму, прије свега, туристичких пратилаца и аниматора. Родила се идеја да направимо два студијска програма, односно два цјеложивотна учења који трају по један семестар”, рекао је декан Педагошког факултета у Бијељини проф. др Далибор Стевић.

Декан Педагошког факултета у Бијељини најавио је почетак уписа на једносеместрални студијски програм за боље оспособљен кадар у туризму.

Цијена за похађање ових програма је 800 КМ.

Професор на предмету Друштвена географија и туризам Александар Ђурић истакао је да је ријеч о важним услугама које су подршка туристичким агенцијама, аниматор да се на терену повећа задовољство туриста и пратилац који се бави техничким и формалним питањима туристичких путовања.

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!