ПОТПИСАН УГОВОР СА НОВОСИБИРСКИМ ДРЖАВНИМ ПЕДАГОШКИМ УНИВЕРЗИТЕТОМ

Март. 20. 2024 Категорија: Академске
ПОТПИСАН УГОВОР СА НОВОСИБИРСКИМ ДРЖАВНИМ ПЕДАГОШКИМ УНИВЕРЗИТЕТОМ

Педагошки факултет Бијељина Универзитета Источно Сарајево потписао је данас Споразум о сарадњи са Новосибирским државним педагошким универзитетом.

Декан Педагошког факултета Бијељина Далибор Стевић рекао је да је ово интерни споразум који ће ојачати сарадњу Факултета страних језика овог руског универзитета и Педагошког факултета Бијељина.

"Са овим руским универзитетом већ сарађујемо, а ово ће нам омогућити да ојачамо сарадњу", рекао је Стевић и додао да је дошла делегација из Новосибирског факултета страних језика на челу са деканом Екатарином Алексејевном. Он је на конференцији за новинаре рекао да су први контакти са овим руским факултетом и универзитетом направљени прије неколико мјесеци Стевић је истакао да је било ријечи о размјени студената и наставног кадра, у оквиру њихове љетње школе, на чему се интензивно ради.

"У плану је да то реализујемо током септембра када би наших 10-15 студената и бар два професора били њихови гости, а потом бисмо ми били домаћини", рекао је Стевић. Он је навео да је можда још значајније то да се у перспективи, након овога, иде у оснивање руског центра овдје.

"Веома нам је важно и да на њиховом факултету покренемо српски центар који би био први српски центар у Сибиру, што ће бити велики корак и част за нас", каже Стевић и наглашава да ће овај центар служити за размјену културе и традиције два словенска братска народа који имају много историјских и других веза.

Алексејевна је данас одржала предавање студентима и запосленима Педагошког факултета у Бијељини о руском граду, факултету и образовању.

Извор: СРНА

https://nspu.ru/news/ngpu-i-universitet-vostochnogo-saraevo-podpisali-soglashenie-o-sotrudnichestve/

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!