Прослављен Дан Светог Саве у Центру за високо образовање

Јануар. 27. 2018 Категорија: Академске
Прослављен Дан Светог Саве у Центру за високо образовање

Дуги низ година Дан Светог Саве, српског просветитеља, обиљежава се и на двије високообразовне установе, Педагошком факултету и Факултету пословне економије у Центру за високо образовање у Бијељини.

Светој литургији, ломљењу славског колача и свечаној академији поводом крсне славе присуствовали су вршилац дужности ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић, остали представници ректората Универзитета, те бројни гости из привредног живота Града Бијељина.

Присутним гостима обратили су се декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић и декан Факултета пословне економије проф. др Миладин Јовичић изразивши задовољство постигнутим успјехом, уз поруку да је образовање кључно за развој и напредак друштва.

Декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић истакао је: "Наша улога, својеврсна мисија, јесте да настављамо оно што је Свети Сава започео. Универзалне вриједности на овај начин преносимо на наше студенте, како би и они бројним генерацијама дјеце, коју ће васпитавати, преносили своја знања. Наша је обавеза очување народног идентитета кроз образовни процес. Оно што се очувало вијековима, ми не смемо запостављати, већ морамо очувати и унапређивати, остављати у аманет генерацијама које ће доћи."

Свечаност, у Центру за високо образовање у Бијељини, употпунио је хор Педагошког факултета под диригентском палицом проф. др Десанке Тракиловић.

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!