Отворен дијагностички центар

Децембар. 29. 2016 Категорија: Академске
Отворен дијагностички центар

У просторијама Педагошког факултета одржан је коктел поводом новогодишњих и божићних празника на коме су истакнуте активности Факултета у протеклој години.

У просторијама Педагошког факултета одржан је коктел поводом новогодишњих и божићних празника на коме су истакнуте активности Факултета у протеклој години.

Педагошки факултет у Бијељини иза себе има једну успјешну годину, у којој су постигнути завидни резултати, како у образовању студената, тако и на пољу научно-истраживачког рада. Професори и асистенти ове године су реализовали четири национална пројекта, а у фази аплицирања је неколико ЕРАСМУС + пројеката.

Овом приликом отворен је дијагностички центар за истраживања у физичком васпитању и спорту. Центар је опремљен најсавременијом опремом за процјену антрополошког статуса дјеце и спортиста, а посебно је специјализован за утврђивање деформитета стопала, кичменог стуба, тјелесне композиције, те праћење параметара у морфолошком, моторичком и функционалном антрополошком простору. 
Од ове године Педагошки факултет је члан Заједнице учитељских факултета Србије и балканске асоцијације учитељских факултета. Посебна част за Факултет је именовање проф. др Митра Новаковића у звање професор емеритус. Такође је у овој години Факултет богатији за четири доктора наука.
У години на измаку професори, асистенти и студенти су били веома успјешни у стручним, спортским, умјетничким и хуманитарним активностима што планирају наставити и у наредној години.

Котелу су, поред запослених на Факултету,  присуствовали директори основних школа и предшколских установа на подручју града Бијељине, представници Просвјетно – педагошког завода са којима Факултет има дугогодишњу успјешну сарадњу.

Декан проф. др Далибор Стевић се захвалио свима на досадашњој успјешној сарадњи и честитао предстојеће новогодишње и божићне празнике.

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!