Nada za izgradnju studentskog doma i univerzitetske dvorane

Децембар. 20. 2018 Категорија: Академске
Nada za izgradnju studentskog doma i univerzitetske dvorane

Na prazničnom prijemu za rektore univerziteta i dekane fakulteta u Bijeljini predstavnici visokoškolskih ustanova ukazali su na potrebu izgradnje studentskih domova i univerzitetske sportske dvorane u gradu sa više od 3.000 studenata.

Dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević zahvalio je Gradskoj upravi na dobroj saradnji, podršci aktivnostima u visokom obrazovanju, te jačanju studentskog standarda.

"Sljedeće što treba da uradimo je da zajednički pokrenemo incijativu za izgradnju studentskih domova i eventualno univerzitetske sportske dvorane uz zgradu Centra za visoko obrazovanje, čime bi se stvorili uslovi za vraćanje fakultativne nastave fizičkog vaspitanja na sve fakultete i razvoj univerzitetskog sporta", rekao je Stević novinarima.

Na prijemu u Gradskoj upravi gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da u ovom gradu djeluju tri univerziteta - državni sa šest fakulteta i privatni univerziteti "Pavlović" i "Sinergija", kao i ogranci drugih univerziteta, te da samo državni fakulteti školuju više od 3.000 studenata.

"Fakulteti u Bijeljinu privlače mlade i obrazovane ljude, a većina njih se odluči da ovdje ostane i radi, što je zamajac razvoja i nosilac društvenog života u gradu za budućnost", ocijenio je Mićić.

Izvor: Srna

https://www.bijeljina.org/novosti/35370/64/Nada-za-izgradnju-studentskog-doma-i-univerzitetske-dvorane.html

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!