ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ МАТУРАНАТА ЗА ДРЖАВНЕ ФАКУЛТЕТЕ У БИЈЕЉИНИ

Април. 19. 2019 Категорија: Студентске
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ МАТУРАНАТА ЗА ДРЖАВНЕ ФАКУЛТЕТЕ У БИЈЕЉИНИ

Правни, Педагошки и Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву организовали су Дан отворених врата у Бијељини, на коме су матурантима представили предности студирања на јавним факултетима.

Догађај је одржан у Центру за високо образовање у Бијељини, и окупио је 210 ученика из Власенице, Милића, Зворника, Лопара, Јање и Бијељине.

У име градоначелника Бијељине г. Миће Мићића, присутнима се обратио шеф кабинета г. Миле Пејичић, истакавши да Град Бијељина пружа подршку академској заједници у Бијељини, као и да је поносан на чињеницу да је организован овако успјешан Дан отворених врата. Присутан је био и начелник Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе Бијељина, г. Самер ел Шек.

„Представили смо све студијске програме који функционишу у оквиру ова три факултета и амбијент у којем будући студенти могу да студирају“, рекао је новинарима декан Педагошког факултета у Бијељини Далибор Стевић.

Он је навео да Педагошки факултет има три студијска програма, и то разредну наставу, васпитаче у предшколским установама, те наставнике техничког и информатике.

„Ово су програми који су до сада били врло популарни и тражени. Очекујемо да и ове године имамо студенате које интересује, прије свега рад у просвјети“, рекао је Стевић, наводећи да факултет још није дефинисао уписне квоте.

Доц. др Небојша Митровић са Педагошког факултета говорио је о предностима студирања на Педагошком факултету, истакавши опремљеност дијагностичког центра.

Декан Правног факултета Горан Марковић рекао је да је данашња манифестација Дан отворених врата веома значајна јер се оцјењује да матуранти нису у довољној мјери упознати о предностима студирања у Бијељини на Универзитету у Источном Сарајеву.

„Нарочито је значајно, не само за Универзитет у Источном Сарајеву, него и за град Бијељину и Републику Српску, да млади остају овдје, да студирају и да касније нађу запослење“, рекао је Марковић.

Марковић је навео да студенти на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву могу да стекну квалитетно знање и диплому која ће им омогућити лакше запошљавање.

„Правни студиј је и даље један од најатрактивнијих, имајући у виду да дипломирани правници могу да обављају више од 200 послова“, рекао је декан Правног факултета.

Према ријечима вишег асистент на Пољопривредном факултету Универзитета у Источном Сарајеву Стефана Стјепановића, данашња презентација показала је средњошколцима предности студирања на Пољопривредном факултету, као и могућности при каснијем запошљавању.

Указано је на богату практичну наставу и студентску праксу на Пољопривредном факултету.

Матуранти су уживали у богатом културно-умјетничком програму, који је почео наступом Хора Педагошког факултета, а настављен наступом члана Бесједничке секције Правног факултета Јевта Калајџића. Наступи су награђени громогласним аплаузима.

Матурантима су се обратили и студенти трију факултета, који су говорили о својим искуствима, међународној размјени и студијским путовањима у Вороњеж, Милано и другдје, студентској пракси и другим активностима.

Представљени су модерно опремљени кабинети, попут информатичког и музичког, затим лабораторија, библиотека и дијагностички центар.

Ученицима се обратио и продекан Правног факултета доц. др Димитрије Ћеранић, привукавши изузетну пажњу и симпатије присутних сликовитим приказом бројних предности Бијељине као једног од најважнијих академских и студентских градова у Републици Српској.

Програм Дана зналачки је водио виши асс. Ђорђе Мариловић, мр са Правног факултета, који је са појединачно заинтересованим ученицима обављао разговоре о факултету и након званичног дијела програма.

Након тога, матуранти су наставили пријатно дружење у Етно селу Станишићи.

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!