Elektronska prijava jun-jul 2021.

Мај. 28. 2021

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

за све студенте I и II циклуса

ПРИЈАВА за ЈУНСКО-ЈУЛСКИ ИСПИТНИ РОК

 

Обавјештавају се студенти Педагошког факултета да ће се електронска пријава испита за ЈУНСКИ испитни рок обавити од:

10.06. (0000) - 16.06.2021. (2400) године

Испити у јунском испитном року одржаће се од:

21.06. - 02.07.2021.  године.

Услов за пријаву у јунском року је уписан љетњи семестар 2020/21 год.

 

Пријава испита за ЈУЛСКИ испитни рок обавиће се од:

01.07. (0000) - 04.07.2021. (2400) године

Испити у јулском испитном року одржаће се од:

06.07. - 21.07.2021.  године.

Услов за пријаву у јулском року је овјерен љетни семестар у 2020/21 год.

 

Студенти могу овјерити љетни семестар од 10.06. – 02.07.2021. год.

 

Да би овјерили семестар потребно је да:

  • редовни и ванредни студенти имају све потписе,
  • ванредни студенти морају измирити комплетну школарину,
  • у студентску службу донесу индекс ради овјере,
  • студенти који су обновили школску 2020/21 годину и апсолвенти не морају да овјеравају семестар.

Студенти који слушају и полажу испите „под колизијом“, неће моћи електронски пријавити испите, већ само у студентској служби.

Студенти не могу пријавити испите који су везани или условљени положеним другим испитом (нпр. не може се пријавити Математика 2 ако није положена Математика 1 или не може се пријавити Методика 2 ако није положена Методика 1). У противном, положени испит ће бити поништен.

Студенти су обавезни унапријед, 3-5 дана прије пријаве испита електронски, уплатити своје обавезе према инструкцијама за плаћање (2 КМ за образац пријаве, 22 КМ за полагање испита четврти пут и више, 32 КМ за апсолвенте који обнављају апсолвентски стаж ... ). Све уплате се морају вршити на лично име и ЈМБ, у супротном, ако услугу вршите за неког другог, морате навести његово име, врсту прихода и ЈМБ потпуно тачно. Ово је посебно важно како се не би десило да финансијска средства оду на финансијску картицу другог студента, јер се тиме прави минус на картици. Ради олакшања, студент може извршити уплату више образаца пријаве, средства ће бити похрањена на његовој финансијској картици и правилно ће се распоређивати приликом наредне пријаве испита. Студенти могу да виде своју финансијску картицу на инфокиоску.

Пријава испита може се извршити само у утврђеним терминима. Када студент пријави испит, на Инфо киоску може погледати листу пријављених студената да би потврдио да ли је стварно и пријављен на испит.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Студенти који на својој финансијској картици буду имали минус већи од 10 КМ, односно студенти који по било ком од основа (школарина, испити и сл.) Факултету дугују више од 10 КМ, НЕЋЕ МОЋИ ДА ПРИЈАВЕ ИСПИТЕ. Да би пријавили испите студенти морају уплатити пријаву  најкасније 3-5 дана прије рока за пријаву испита да би им финансијска средства била распоређена на њихову финансијску картицу.

 

НАКНАДЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА У РЕДОВНИМ ИСПИТНИМ РОКОВИМА:

 

Уколико студент обнови студијску годину или пренесе испит у наредну годину, излазак на испит од сваке нове школске године рачуна се као излазак на испит I пут.

 

ФИНАНСИЈСКЕ ОБАВЕЗЕ СТУДЕНТА – ПРВИ ЦИКЛУС СТУДИЈА:

Опште правило које важи за студенте од прве до четврте године студија, као и за студенте који су први и други пут уписали апсолвентски стаж:

Пријава испита први, други и трећи пут – 2 КМ

Пријава испита четврти или више пута – 22 КМ

Апсолвенти који обнављају апсолвентски стаж:

Студенти, апсолвенти који обнављају апсолвентски стаж (апсолвенти трећи, четврти и сваки сљедећи пут) пријаву испита први, други и трећи пут плаћају 32 КМ.

Студенти, апсолвенти који обнављају апсолвентски стаж (апсолвенти трећи, четврти и сваки сљедећи пут) пријаву испита четврти и сваки наредни пут плаћају 52 КМ.

 

ФИНАНСИЈСКЕ ОБАВЕЗЕ СТУДЕНТА – ДРУГИ ЦИКЛУС СТУДИЈА:

Опште правило које важи за студенте који су први пут уписани у прву и другу годину мастер студија, као и за студенте који су први пут уписали апсолвентски стаж:

Пријава испита први, други и трећи пут – 2 КМ

Пријава испита четврти или више пута – 22 КМ

Апсолвенти који обнављају апсолвентски стаж:

Студенти, апсолвенти који обнављају апсолвентски стаж (апсолвенти други, трећи и сваки сљедећи пут) пријаву испита први, други и трећи пут плаћају 32 КМ.

Студенти, апсолвенти који обнављају апсолвентски стаж (апсолвенти други, трећи и сваки сљедећи пут) пријаву испита четврти и сваки наредни пут плаћају 52 КМ.

                                                                                                Д Е К А Н

                                                                      Проф. др Далибор Стевић

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!