Савјетовање о будућој каријери

БЕСПЛАТНО ПСИХОЛОШКО САВЈЕТОВАЛИШТЕ ЗА СТУДЕНТЕ ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА У БИЈЕЉИНИ

Ментално здравље појединца подједнако је важно као и физичко здравље. Брига о нашем менталном здрављу значи очување емоционалног, психолошког и социјалног благостања, које директно утиче на то како се осјећамо, шта мислимо, како се понашамо, како реагујемо на стрес, како се односимо према другима и како доносимо одлуке.

Бринути о свом менталном здрављу значи информисати се о темама које се тичу менталног здравља. У данашње вријеме велики је број садржаја из ове области који је доступан на интернету. Разна предавања, радионице и семинари, које можемо пронаћи на интернету или које можемо посјетити у свом окружењу, могу да буду од велике користи.

Поред информисања, важно је успостављење квалитетних односа са људима из наше околине са којима можемо да дијелимо бриге, страхове, потребе и жеље.

Свако од нас дође у ситуацију да не може сам, да му је потребна подршка. У тим моментима важно је да знамо да се некоме можемо обратити за помоћ.

Бесплатно психолошко савјетовалиште Педагошког факултета у Бијељини намијењено је, првенствено, младим људима (студентима), који имају потешкоћа да ријеше проблеме с којима се суочавају у свакодневном животу, у  односима са другим људима или пролазе кроз различите врсте животних криза.

Циљ бесплатног психолошког савјетовалишта јесте јачање индивидуалних капацитета младих људи, унапређење њихових социјалних вјештина, усвајање вјештина рјешавања проблема, каналисања анксиозности и агресивности, као и освјешћивање студената и цјелокупног друштва у вези са проблемима превенције у области менталног здравља.

Сви заитересовани могу се јавити на мејл sladjana.miljenovic@pfb.ues.rs.ba.

Студирај паметно, студирај Педагошки факултет!